O nama

Web-shopom „Zajedno naše“, Zajednica braniteljskih zadruga, jedinstvena udruga osnovana 2007. godine koja okuplja pojedince, hrvatske branitelje i članove braniteljskih zadruga, želi na jednom mjestu pružiti najbolje od domaćih i autohtonih proizvoda i rukotvorina, i to kroz umrežavanja proizvođača autohtonih proizvoda, obrtnika, OPG-ova, braniteljskih i drugih zadruga, udruga, poljoprivrednika, izrađivača ručnih radova te svih ostalih koji proizvode domaće i eko-proizvode i rukotvorine. Kroz inovativne, zanimljive i originalne načine promocije, web-shop nudi ponude koje su odraz hrvatske kulturne i gastronomske baštine, primamljive turističkim djelatnicima, ugostiteljima i svim pojedincima koji su željni kvalitetnog domaćeg proizvoda.

Sama Zajednica braniteljskih zadruga, sa sjedištem u Zagrebu, djeluje na području cijele Hrvatske te braniteljima pomaže u ostvarenju njihovih prava, svladavanju svakodnevnih teškoća, resocijalizaciji i poslovnom uključivanju u društvene tokove Republike Hrvatske. Njeni članovi su prisutni u radu lokalnih i državnih inicijativa, a kao promotori socijalne inkluzije, i razvoja međuljudskih odnosa i, posebno, tekovina ostavština Domovinskog rata. Na dosadašnjim projektima su surađivali i imali potporu Ministarstva branitelja, Ministarstva poljoprivrede temeljem organiziranja pojedinih manifestacija i edukacija, te Ministarstva rada i mirovinskog sustava vezano za promociju i implementaciju ESF-a.

Zajednica provodi i edukacije i radionice vezane za održivi razvoj i resocijalizaciju ratnih veterana kroz radne terapije u suradnji s članovima udruge UDVDR RH Vukovarsko-srijemske i Osječke županije, civilnih udruga koji se bave zaštitom okoliša na prekograničnom prostoru s BiH, poput WWF, Lijepe naše, i općina i gradova koji surađuju na priobalnom prostoru RH. Zajednica pruža i kontinuiranu skrb za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji slabijeg imovinskog stanja, a posebno na područjima posebne državne skrbi. Posebnu pažnju posvećuje aktivnostima osnaživanja i potpore starijih osoba/ratnih veterana i članova njihovih obitelji u suradnji s Ministarstvom branitelja, kao i obilježavanja važnih obljetnica iz Domovinskog rata.

Zajednica braniteljskih zadruga u svom djelovanju provodi i projekte vezane uz društveno poduzetništvo, a jedan od njih je i inovativan projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“, kojem je krajnji cilj povećati konkurentnost zadružnih organizacija i OPG-ova koji okupljaju hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji na tržištu, te u sklopu kojeg je web-shop Zajedno naše (www.zajednonase.hr) i osnovan.

Projektom se želi ojačati poslovanje Zajednice, povećati vidljivost poduzetništva putem informiranja javnosti i umrežavanja relevantnih dionika, te aktivirati nove zaposlenike u stjecanju stručnih i poslovnih sposobnosti i vještina u društvenom poduzetništvu.

Trajanje projekta je 27 mjeseci (od 5. listopada 2020., do 5. siječnja 2023.), a provodi se na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Projekt je vrijedan 1.108.497,50 kuna, za što je Zajednica braniteljskih zadruga dobila bespovratna sredstva – u iznosu od 85% projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok ga je u iznosu od 15% sufinancirala Republika Hrvatska iz državnog proračuna.

Više o projektu na www.zajednojaci.hr